De prijs van kunstnagels

We hebben het vast allemaal wel eens gedaan voor een feestje of gewoon in het dagelijks leven, je nagels laten doen bij een nagelsalon. 

Wist je dat er wel een schaduwkant aan deze fantastische kunstnagels zit? Kunstnagels brengen namelijk schade aan aan je natuurlijke nagels. Het aanbrengen en verwijderen kan je nagelbedden verzwakken. Je eigen nagels worden daardoor zacht en broos en breukgevoelig. Het is daarom goed te weten dat je nagels wat ruimte nodig hebben om te ademen. 

Kans op Infecties

Wanneer er ruimte en dus vocht ontstaat tussen de kunstnagel en je eigen nagel is dat bij uitstek een plek waar bacteriën en schimmels zich gaan nestelen. Nagelschimmel of een bacteriële infecties aan je nagelbed zijn daarbij een groot risico. Zorg dan dus ook altijd voor een goede hygiene van je handen. 

Allergie

Het spreekwoord luidt: wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed. Kunstnagels kunnen namelijk ook een allergische reactie veroorzaken. De materialen zoals de lijm, een primer en andere chemicaliën die tijdens het aanbrengproces worden gebruikt, kunnen allemaal zorgen voor allergische reacties, denk hierbij aan jeukende,  geïrriteerde of gezwollen nagelriemen.

Risico's van de UV-lamp

Het uitharden van kunstnagels gebeurd middels een UVlamp, hierbij worden je nagels en handen blootgesteld aan het UV licht. Uit recent onderzoek zijn er risico's van UV licht aan het licht gekomen, waaronder het ontwikkelen van huidkanker. De risico's zijn nog niet volledig in kaart gebracht, maar uitkijken naar een alternatief, uit voorzorg, kan nooit kwaad. 

Het alternatief? Nailwraps

Nailwraps komen al snel naar voren als een veilig en trendy alternatief voor de  salon kunstnagels. Nailwraps zijn dunnen zelfklevende stickers die je rechtstreeks op je nagelbed aanbrengt. Er zijn mega veel patronen en kleuren, dus voor ieder wat wils.

Bij de nailwraps heb je geen (agressieve) chemicaliën nodig of wordt je nagelbed dun geveild. Hierdoor breng je alle mogelijke risico's en mogelijke schade naar een zeer laag niveau. De nailwraps zijn ook gemakkelijk te verwijderen zonder je nagels te beschadigen. Je hoeft niet te boren, weken of andere capriolen uit te halen. Hierdoor kun je makkelijk je look veranderen zonder aan de gezondheid van je nagels te komen. 

Wie wordt daar nou niet blij van?!

Terug naar blog